• Chef Monal
  • Chef Monal

Portfolio

Tule tutustumaan intialaisen keittiön herkkuihin…

Intialainen perheyritys

Tulemme Pohjois-Intiasta

Olemme intialainen perheyritys Pohjois-Intiasta. Keittiössämme häärivät kaksi veljestä ja appiukko. Ehkä jo arvaatkin kuka on meidän keittiömme “Chef“. Meillä on hyvä yhteishenki ja haluamme välittää tämän saman tunteen myös meidän asiakkaisiimme. Arvostamme laadukkaita raaka-aineita, ja pyrimme luomaan aidon intialaisen tunnelman, jotta asiakkaat saisivat loistavan palvelukokemuksen.

TULE JA TUTUSTU!

Himalajan Monal

Lophophorus impejanus

Ravintolan nimi  Monal  tulee sanasta Himalajan Monal, joka tunnetaan myös nimellä töyhtöloistofasaani. Se on myös Pohjois-Intian valtion  lintu.

Himalajan Monal

Tandoori-uuni

Tärkeä osa intialaista keittiötä

Eurooppalaisessa ruokakulttuurissa Tandoori-uuni on aika harvinainen, mutta erittäin yleinen intialaisessa keittiössä. Tandoori on saviuuni, joka lämpenee tavallista uunia kuumemmaksi, joten ruoka paistuu pinnalta rapeaksi ja jää sisältä mehevän mureaksi.

Tandoori-uunissa valmistettu kana (Tikka Masala) on intialaisten suosikki. Tämä ruokalaji on myös tunnetuin länsimaissa. Kotona Tikka Masalan (marinoitu kana) voi myös paistaa tavallisessa uunissa, missä on grillitoiminto.

Naan leipä

Normaalisti Intiassa ei erotella ruokalajeja alku- tai pääruoaksi vaan ateriat tarjoillaan samanaikaisesti, jolloin ne muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Yleensä astiat asetetaan pöydän keskelle, josta jokainen voi koota mieleisen ateriansa. Useimmiten syödään sormin Chapati– tai Naan-leipää apuna käyttäen.

Intialainen ruokakulttuuri

Mausteiden harmonia

Intialainen ateria on tasapainossa, kun se sisältää erilaisia makuja: makea, hapan, suolainen, mausteinen, kirpeä ja karvas. Pohjois-Intialaiseen ruokaan saadaan makua ennen kaikkea mausteista, joista tärkeimpiä ovat erilaiset chilipaprikat, sinapinsiemenet, roomankumina, kurkuma, sarviapila, inkivääri, korianteri ja hajupihka. Vastaavasti jälkiruokien suosituimpia mausteita ovat kardemumma, kaneli, muskottipähkinä ja sahrami.