Intialainen perheyritys
Tulemme Pohjois-Intiasta
Olemme intialainen perheyritys Pohjois-Intiasta. Keittiössämme häärivät kaksi veljestä ja appiukko. Ehkä jo arvaatkin kuka on meidän keittiömme “Chef“. Meillä on hyvä yhteishenki ja haluamme välittää tämän saman tunteen myös meidän asiakkaisiimme. Arvostamme laadukkaita raaka-aineita, ja pyrimme luomaan aidon intialaisen tunnelman, jotta asiakkaat saisivat loistavan palvelukokemuksen.
TULE JA TUTUSTU!
Himalajan Monal
Lophophorus impejanus
Ravintolan nimi Monal tulee sanasta Himalajan Monal, joka tunnetaan myös nimellä töyhtöloistofasaani. Se on myös Pohjois-Intian valtion lintu.

Tandoori-uuni
Tärkeä osa intialaista keittiötä
Eurooppalaisessa ruokakulttuurissa Tandoori-uuni on aika harvinainen, mutta erittäin yleinen intialaisessa keittiössä. Tandoori on saviuuni, joka lämpenee tavallista uunia kuumemmaksi, joten ruoka paistuu pinnalta rapeaksi ja jää sisältä mehevän mureaksi.
Tandoori-uunissa valmistettu kana (Tikka Masala) on intialaisten suosikki. Tämä ruokalaji on myös tunnetuin länsimaissa. Kotona Tikka Masalan (marinoitu kana) voi myös paistaa tavallisessa uunissa, missä on grillitoiminto.

Normaalisti Intiassa ei erotella ruokalajeja alku- tai pääruoaksi vaan ateriat tarjoillaan samanaikaisesti, jolloin ne muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Yleensä astiat asetetaan pöydän keskelle, josta jokainen voi koota mieleisen ateriansa. Useimmiten syödään sormin Chapati– tai Naan-leipää apuna käyttäen.
Intialainen ruokakulttuuri
Mausteiden harmonia
Intialainen ateria on tasapainossa, kun se sisältää erilaisia makuja: makea, hapan, suolainen, mausteinen, kirpeä ja karvas. Pohjois-Intialaiseen ruokaan saadaan makua ennen kaikkea mausteista, joista tärkeimpiä ovat erilaiset chilipaprikat, sinapinsiemenet, roomankumina, kurkuma, sarviapila, inkivääri, korianteri ja hajupihka. Vastaavasti jälkiruokien suosituimpia mausteita ovat kardemumma, kaneli, muskottipähkinä ja sahrami.